Årets Rockröst 2016

Folkets Park

FÅGELFORS

Fågelfors deltagare i Årets Rockröst

- Anlo, sångerska i Frontback -

ÄR årets rockröst 2016

 

STORT GRATTIS ANLO !!

 

 

Pressmeddelande från Folkets Hus och Parker:

"Folkets Hus och Parker delar ut priset Årets Rockröst 2016 till Anlo. – Jag är superglad och hedrad att vinna Årets Rockröst. Känslan att få möta den fina publiken i Fågelfors Folkets Park tillsammans med Brolle och Charlotte var fantastisk! Att få ett så fint betyg pushar mig att fortsätta leverera mitt yttersta för att alltid ge publiken en energifylld show, säger Anlo. Syftet med priset Årets Rockröst är att hitta talanger inom rockmusikgenren och att ge dem ett tillfälle att uppträda i en folkpark för att på så sätt hjälpa dem att komma in i musikbranschen."

 

 

Anlos band Frontback släpper singeln "Dead man on the road" i höst och albumet "Heart of a lion" i januari 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På bilden, från vänster: Lisa Karlsson, Fågelfors Folkets Park, Anlo, vinnare Årets Rockröst,

Brolle och Charlotte Perrelli. Fotograf: Kristofer Sandberg.

 

 

 

"Anlo eller hennes riktiga namn Annlouise Front är 31 år och bor i Åseda. Hennes band Frontback har varit förband till Status Qou. Frontback släpper albumet Heart of a Lion i januari 2017 och i höst kommer singeln Dead man on the road.

– Anlos framträdande i Fågelfors Folkets Park knockade mig totalt! Hon har en helt otrolig utstrålning och energi. Och i kombination med hennes fantastiska röst skapar hon rockmagi. Det ska bli spännande att följa hennes rockkarriär, säger Brolle.

– Anlo har en stark och tonsäker röst och kombinerar det med teknisk briljans. Jag känner igen kraften från den småländska urskogen, säger Charlotte Perrelli.

– Sedan långt tillbaka är folkparkerna runt om i landet platser där både etablerade och nya artister når en stor publik. Folkparkerna är viktiga livescener för artister idag och det känns fantastiskt att kunna erbjuda talanger som Anlo att spela med erfarna musiker inför en riktig publik, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Juryns motivering:

Anlo har en omedelbar utstrålning och äger hela scenen när hon uppträder. Med en obändig energi och en fantastisk förmåga att uttrycka och förmedla en rocktext tog hon publiken och juryn med storm vid sitt framträdande i Fågelfors Folkets park.

Anlo har en kaxig rock´n´roll-attityd med glimt i ögat. Det är också tydligt att hon trivs och har kul på scenen- en känsla hon överför till publiken i folkparken. För att vara en riktigt bra rockröst, måste man ha rock´n´roll-kunskap; och det har Anlo, det råder ingen tvekan om att hon kan sin rock! Stort grattis Anlo-Årets rockröst 2016!

17 stycken finalister tävlade om att vinna Årets Rockröst 2016, finalisterna uppträdde vid var sin spelning i en folkpark under Brolle Rock n’ Roll On Tour sommaren 2016. När turnén var genomförd utsågs vinnaren av en jury.

I juryn: Brolle, Charlotte Perrelli, Kee Marcello, före detta medlem Europe, Erika Wendschlag, producent Folkets Hus och Parker och Ronny Seimerson, producent Folkparkernas Programbolag.

Årets Rockröst 2016 delas ut av Folkets Hus och Parker i samarbete med PJP Ab.

Vinnaren får 25 000 kronor. "